12 Ekim 2012 Cuma

22. Akbank Caz Festivali'nde son hafta



Türkiye’nin en uzun soluklu caz festivali olan ve bu yıl  3-21 Ekim arasında gerçekleştirilen 22. Akbank Caz Festivali son haftasına giriyor.

Festivalin son konserleri şöyle:



16,17 Ekim - Salı, Çarşamba
Frank Vignola & Vinny Raniolo
21.30
Nardis
Müzik kariyerinin daha başlarında olmasına rağmen adı en iyi müzisyenlerle birlikte anılan, 26 yaşındaki genç gitarist Vinny Raniolo ve Madonna, Ringo Starr, Tommy Emmanuel, gitar efsanesi Les Paul gibi popüler müziğin öncü isimleriyle birlikte çalışan; Wall Steert Journal ve New York Times’ın günümüzün en iyi gitaristi olarak tanımladığı Frank Vignola ikilisi dünya turneleri kapsamında, 16 ve 17 Ekim tarihlerinde Nardis’te caz tutkunlarıyla buluşacak.



17 Ekim, Çarşamba
Anthony Braxton Diamond Curtain Wall Quartet   
21.00 
The Seed

Amerikan caz sahnesinin efsane isimlerinden biri olan müzisyen, besteci, filozof ve eğitmen Anthony Braxton, 17 yıl aradan sonra yeniden Akbank Caz Festivali’nde. Daha 1970’lerde 400’ün üzerinde besteye ve 70'i kendi gruplarıyla olmak üzere, 120'nin üstünde albüme imza atan cazın kilometre taşlarından biri olan Anthony Braxton, bu kez Diamond Curtain Wall Quartet ile Festival kapsamında sahne alıyor. Alto saksafon ve diğer üflemeli çalgılarda Anthony Braxton; sopranino, soprano ve alto saksafon’da James Fei; kornet ve diğer nefesli çalgılarda Taylor Ho Bynum; kemanda Erica Dicker’den oluşan Anthony Braxton & Diamond Curtain Wall Quartet projesi, 17 Ekim 2012, Çarşamba günü The Seed’de olacak.


19 Ekim, Cuma
Yakaza Ensemble
19.00 
Akbank Sanat


Grubun ikinci albümleri ‘İçbükeydış’, birkaç ay önce Japonya ’da, sonra ise Türkiye’deki raflarda yerini aldı. 
Doğaçlamaların, yerel enstrümanların, akustik ve elektronik tınıların oya gibi işlendiği, çay kaşığı şıkırtısıyla, bildiğimiz enstrümanları bir arada kullanıp bu ikisi arasındaki hiyerarşiyi yıkan Yakaza Ensemble’ın ülkemizdeki müzik marketlerde hangi rafa konacağı üzerine kafa karışıklıkları yaşanırken Akbank Caz’ın 'Keşif Yolcuları' bölümünde grubu ağırlayacak olması çok şey anlatıyor.



20 Ekim, Cumartesi
Islak Köpek & Serra Yılmaz   
19.00
Akbank Sanat



Doğaçlama ve özgür caz ruhunun Türkiye’de alışagelmişin dışındaki ender temsilcilerinden sayılan Islak Köpek, Festival kapsamında 20 Ekim 2012, Cumartesi günü Serra Yılmaz eşliğinde Akbank Sanat’ta, doğaçlama estetiğinin spontanlık ilkesine bağlı kalarak çarpıcı ve şiirsel bir dinleti sunacak. 






21 Ekim, Pazar
KonstruKt
19.00 
Akbank Sanat
Doğaçlama müzik üretmek ve kaydetmek amacıyla kurulan, canlı performanslarında misafir sanatçılar ağırlayarak her seferinde oluşuma yeni bir soluk getirmeyi başaran KonstruKt, 21 Ekim 2012, Pazar günü Akbank Sanat’ta cazseverlerle buluşacak.







www.akbanksanat.com 
www.akbankcaz.com
facebook.com/AkbankSanat
twitter.com/AkbankSanat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder