8 Eylül 2011 Perşembe

Apollon tapınağını trompet sesi sardı

08.09.2011 (Radikal)


Otto Sauer, “İhtişamlı müzik ihtişamlı mekânlara yakışır” sözünü bu konsere saklamalıydı; zira Apollon Tapınağı, Ten of The Best Trumpet üyelerinin nefesine nefes kattı. Konserden sonra “burada öyle büyülü bir hava var ki, şuradaki otelden gelen s.tiğimin ritimleri bile bizi etkilemedi” diyen Sauer ve ekibi, önceki gece Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin konuğuydu.
Arkalarına yakamoz vurmuş denizi, önlerinde tapınağın görkemli kalıntılarını aldılar, Bach’la başlayıp, Rodrigo’ya, Piazzola’dan The Beatles’a, Harry James’e, Sting’e uzandılar, önce ‘memleketlilerini gören’ turistleri, sonra Sidelileri pek memnun ettiler. Aralarında ne arasak bulabileceğimiz bu parça listesini, caz, funk, pop ve klasik tınıları kullanarak icra ettiler. Adından övgüyle söz edilen klasik solisti Sauer, bu müziği daha fazla dinleyiciye ulaşmak için seçtiklerini anlattı. Doğruya doğru, 10 trompete eşlik eden piyano, bas, gitar, keyboard, perküsyon ve davuldan oluşan ekip, bu kolay dinlenen müzikle dinleyicinin kalbini kısa sürede fethetti. İlk olarak 1991’de televizyon programı vesilesiyle bir araya gelen ekip, 1995’e gelindiğinde dünyanın dört bir yanından konser teklifleri almaya başlamıştı.
Festival 10 Eylül’de yine aynı yerde, flütte Halit Turgay, piyanoda Ayça Kocatürk, davulda Emir Özoğlu, basta Serhat Özkartal’dan oluşan Jazz-İst Quartet konseriyle devam edecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder